Our official forum

Detalii SQL: Jocul este acum : ONLINE Forum-ul este acum : ONLINE Ranking-ul este acum : ONLINE Sistem-ul de avatar pe joc este acum : OFFLINE

  REGULAMENTUL FORUMULUI

  Distribuiţi
  Whitesound
  Whitesound
  Administrator
  Administrator

  Mesaje : 61
  Brânze : 114
  Căpșuni : 7
  Data de inscriere : 06/01/2016
  Varsta : 20
  Localizare : New York

  REGULAMENTUL FORUMULUI

  Mesaj Scris de Whitesound la data de Mier Ian 06, 2016 7:35 pm

  #1
  REGULAMENT GENERAL
  REGULAMENT SECȚIUNI  Prezentul regulament este valabil pentru toate secțiunile forumului. Reține faptul că fiecare secțiune poate avea reguli adiționale față de ce este menționat aici. Acestea sunt de obicei de găsit în partea de sus a paginii într-un topic de tip post-it, sau poți accesa fila „REGULAMENT SECȚIUNI” de mai sus. De asemenea, îți aducem la cunoștință că este de datoria ta ca utilizator al aceatui forum să verifici ocazional această pagină în cazul în care apar actualizări.

  Dacă ai nevoie de ajutor sau ai nelămuriri legate de acest regulament, nu ezita să contactezi o sentinelă.
  Lista sentinelelor poate fi găsită aici.

  Dacă dorești să raportezi o postare ce încalcă una sau mai multe reguli, te rugăm să folosești exclusiv sistemul de raportări al formului. Acest lucru poate fi făcut cu ajutorul unui click pe numele sau avatarul persoanei pe care vrei să o raportezi, urmat de butonul „Raportează”.


  *** Regulamentul jocului poate fi găsit AICI ***  1. Acesta este forumul românesc (RO)
  Te rugăm să vorbești exclusiv limba română pe acest forum. Folosirea unui translator (de pildă Google Translate) nu este acceptabilă, luând în calcul că traducerea este de proastă calitate și ca urmare va face ca postarea ta să fie greu de înțeles.

  2. Asigură-te că ceea ce urmează să postezi aparține secțiunii corespunzătoare și că informația deținută este corectă
  Acest forum este împărțit pe mai multe secțiuni, fiecare secțiune având discuții pe o anumită temă.
  În cazul în care nu știi sigur dacă discuția ce vrei să o deschizi aparține secțiunii corecte, te rugăm să contactezi un membru din staff.
  În cazul în care ai o informație de oferit sau vrei să răspunzi la o întrebare, asigură-te întâi că informația ce o deții este și corectă.

  3. Nu posta pe o discuție ce nu mai are relevanță sau doar cu scopul de a o menține pe prima pagină
  Te rugăm să nu postezi în discuțiile foarte vechi ce nu mai au relevanță la momentul actual. Cu alte cuvinte, nu le „readuce la viață” dacă nu ai ceva constructiv de adăugat. În cele mai multe cazuri, discuțiile foarte vechi nu mai sunt relevante la momentul de față.
  Acestă practică mai este cunoscută și sub termenul de „necrobump”. În cazul în care nu știi sigur dacă postarea ta urmează să fie considerată necrobump, te rugăm să contactezi un membru din staff.

  4. Nu posta de mai multe ori consecutiv în aceeași discuție
  Așteaptă ca o altă persoană sa posteze înainte ca tu să postezi din nou sau folosește butonul „Editează”, ce poate fi găsit cu ajutorul unui click pe numele sau avatarul din partea stângă a postării tale, pentru a adăuga textul tău la ultima ta postare.
  Dacă postezi dublu în mod accidental, poți raporta propria postare pentru ca o sentinelă să poată șterge postarea eronată.
  În cazul în care dorești să creezi o discuție utilă pentru comunitate (ca de exemplu un ghid), dar prima postare depășește numărul maxim admis de imagini, te rugăm să ceri permisiunea unei sentinele să ridice limita.
  În unele circumstanțe, postarea dublă este acceptată atunci când dorești să reactualizezi o discuție mai veche (cu informații utile, vezi regula nr. 3) și vrei să o readuci pe aceasta pe prima pagină.

  5. Nu crea discuții deja existente sau similare cu cele existente
  Te rugăm să te asiguri că discuția ce urmează să o postezi nu este deja creată de altcineva sau subiectul acesteia este foarte similar cu alt subiect a unei discuții deja existente. De obicei, poți găsi cele mai comune discuții pe primele două pagini ale secțiunii, dar și cu ajutorul motorului de căutare. Discuțiile duplicate vor fi șterse, respectiv cele foarte similare vor fi închise și se va face referire la subiectul original. Autorul acestora riscă și un avertisment sau chiar o sancțiune.

  6. Nu face spam și nu posta în afara subiectului
  Te rugăm ca postările tale să fie relevante subiectului de discuție și să nu fie inutile pentru discuția respectivă. Postările ce sunt considerate ca fiind spam vor fi moderatate, respectiv autorul postării riscă să fie sancționat în funcție de severitatea abaterii. Crearea unei discuții inutile, lipsită de consistență este de asemenea considerată spam și va fi sancționată corespunzător.
  Te rugăm de asemenea să nu postezi prea multe imagini (mai ales cele cu dimensiuni mari) ce poate face ca postarea ta să fie greu de citit și de derulat. Acest lucru include și folosirea emoticoanelor în exces. Folosește-le moderat.

  7. Orice tentativă de înșelăciune sau de comercializare a vreunui articol este strict interzisă
  La fel cum este prevăzut și în regulamentul jocului, acele reguli se aplică și forumului.
  Astfel, orice tentativă de a păcăli membrii acestei comunități să ofere în mod deliberat datele sale personale (ca de ex. parola, numărul de telefon, coduri de căpșuni, șamd.) sau de comercializare a unui cont (de orice tip) respectiv a codurilor de căpșuni este strict interzisă pe acest forum și vor rezulta în sancțiuni foarte aspre.

  8. Păstrează un limbaj decent și un comportament civilizat
  Înjurăturile și insultele nu pot fi tolerate pe motiv că pot influența negativ o conversație, respectiv poate crea conflicte între participanți. Acest lucru include și folosirea prescurtărilor sau a termenilor argotici. Folosirea unor expresii de așa natură să insulte în mod direct sau indirect o persoană este interzisă și va fi sancționată corespunzător. Te rugăm să te abții de la a lăsa comentarii răutăcioase, derogatorii, de natură să intimideze sau să insulte pe cineva.
  Comentariile rasiste, xenofobe, homofobe, discriminatorii în orice fel sau de natură să insulte vreo etnie sau o anumită minoritate sunt de asemenea strict interzise și pot rezulta în sancțiuni aspre pe acest forum.
  Te rugăm de asemenea să eviți orice fel de discuție legată de religie, politică sau orice altceva ce poate stârni controverse între participanții la discuție. În cazul în care ești nesigur dacă o anumită temă poate fi acceptată sau nu, simte-te liber să contactezi o sentinelă.

  9. Respectă și vei fi respectat
  În plus față de regula nr. 8, nu uita să tratezi toți utilizatorii forumului la fel cum vrei și tu să fii tratat. Respectă opiniile și remărcile altora, indiferent dacă le agreezi sau nu. Dacă nu ești de acord cu opinia cuiva, te rugăm să reacționezi într-un mod civilizat, fără a stârni certuri. Toată lumea de pe forum are dreptul de a-și exprima punctul de vedere, în limita bunului simț.
  În cazul în care observi o postare ce te deranjează, te rugăm să o raportezi și să nu reacționezi la aceasta.

  10. Fără reclame
  Te rugăm să nu îți faci reclamă site-ului/forumului tău sau al altcuiva, paginii tale de Facebook, canalului tău de YouTube sau orice altceva pe acest forum.
  Excepție pot face FanSite-urile, dar numai în cazul în care acesta este în concordanță cu toate criteriile stabilite de staff. Pentru a putea face reclamă unui FanSite pe acest forum, este nevoie de acordul unui moderator sau unei sentinele.
  Sentinelele își rezervă dreptul de a șterge discuția creată despre FanSite dacă se constată orice neregulă, fără a trimite vreun aviz în prealabil.

  11. Nu partaja conținut nedestinat minorilor, ilegal, piratat sau periculos
  Clasificarea acestui forum este PG-13.
  De la legături de internet și până la imagini sau videoclipuri, partajarea de conținut explicit sexual, indecent, ilegal și/sau piratat nu este tolerată.
  Nu menționa servere piratate și nu întreba cum se face unul, acestea sunt cel mai mare pericol pentru jocul original.
  Interzisă mai este și distribuirea link-urilor ce fac referire la programe de hack, a link-urilor de tip „screamer” sau orice alt link ce poate pune pe cineva în pericol.
  Purtarea de discuții legate de aceste teme este de asemenea interzisă.

  12. Folosește DOAR un singur cont pentru a posta
  Folosește doar un singur cont pentru a posta pe acest forum.
  În cazul în care ai renunțat la un cont mai vechi și ți-ai creat unul nou, atunci acest lucru nu reprezintă o problemă. Dar dacă folosești două sau mai multe conturi ca să postezi pe forum în mod activ, acest lucru nu mai poate fi acceptat. Nu avem nevoie de oameni cu personalități multiple.
  De asemenea, acest lucru a fost abuzat foarte mult în trecut și dorim astfel să evităm orice fel de eveniment neplăcut.

  13. Evitarea vreunei sancțiuni folosind un alt cont este interzisă
  Dacă ai fost sancționat, va trebui să aștepți până când sancțiunea ta expiră. Nerespectarea acestei reguli va atrage după sine moderarea postărilor, extinderea timpului de sancțiune de pe contul original și interdicția permanentă de a mai posta pe contul alternativ.

  14. Alege un avatar decent și corespunzător
  Făcând referire la regulile nr. 8 și 11, selectează-ți avatarul astfel încât să nu încalci una din prevederile acelor reguli.
  Astfel, este strict interzis să folosești avatare cu caracter pornografic, rasiste, de natură să insulte pe cineva sau ce adoptă un limbaj obscen.
  De asemenea, folosirea unui avatar fără permisiunea autorului sau a deținătorului acestuia este interzisă. Te rugăm să te asiguri că avatarul pe care urmează să îl folosești nu este protejat de drepturi de autor.
  Sancțiunile pentru avatare variază în funcție de severitatea acestora.

  În cazul în care eşti nesigur că avatarul tău este acceptabil sau nu, simte-te liber să contactezi un membru din staff pentru a confirma dacă acesta poate fi folosit sau nu.

  15. Asumarea identității de moderator/sentinelă este interzisă
  Te rugăm să nu te comporți ca o sentinelă sau un alt membru din staff. Dacă eşti de părere că o postare încalcă regulile prevăzute în prezentul regulament sau în regulamentul secțiunii respective, te rugăm să folosești în mod exclusiv sistemul de raportări al forumului. Nu răspunde acelor postări făcând referire la vreo regulă sau spunându-i că a încălcat vreuna.
  Este de apreciat faptul că încerci să acorzi o mână de ajutor, însă nu este de datoria utilizatorilor obișnuiți să impună cuiva regulile forumului și să le ofere instrucțiuni care sunt de regulă oferite de un moderator al forumului.
  Postările de genul „Această discuție va fi închisă”, „Ai postat în secțiunea greșită”, „Nu mai face spam”, „Întrebările trebuie puse altundeva” șamd. vor fi moderate iar autorul acestor postări va fi sancționat corespunzător.

  16. Este interzisă organizarea de concursuri sau formarea de „echipe” pe forumul RO
  Te rugăm să nu creezi discuții despre crearea vreunei „echipe” sau organizații și nu le menționa pe acest forum. Majoritatea grupurilor create pe comunitatea noastră s-au dovedit a nu fi utile iar astfel dorim să evităm orice fel de caz nefericit.
  Staff-ul român nu acceptă pe moment organizarea de concursuri din partea utilizatorilor neobișnuiți din cauza experiențelor neplăcute din trecut.
  Accesează acest anunț pentru mai multe informații.
  Notă: Triburile nu se încadrează în această regulă, ele nu sunt considerate a fi „echipe”. Accesează secțiunea Triburi pentru a iniția o discuție despre tribul din care faci parte.

  17. Nu crea discuții pentru a exprima neclarități privind orice legat de Atelier 801, forum sau echipa de moderație și a adresa întrebări legate de acestea
  Majoritatea secțiunilor forumului au o discuție dedicată cu întrebări și răspunsuri. Te rugăm să le folosești pe acestea pentru a adresa întrebări și NU crea o discuție nouă.

  18. Sentinelele au dreptul de a modera o postare dacă o consideră necorespunzătoare
  Există anumite situații ce nu sunt prevăzute în prezentul regulament, în care o sentinelă poate fi nevoită să acționeze.
  Pentru a preveni orice eveniment neplăcut, sentinelele vor asigura buna desfășurare a discuțiilor de pe acest forum și pot acționa în anumite circumstanțe în cazul în care se consideră că măsura luată este pentru binele comunității.

   Acum este: Mier Ian 23, 2019 9:07 am